نکته های علوی33

یکی از راه های علوی شدن همان کاری است که وجود مبارک امیرالمؤمنین با اعلی از خودشان  کردند: "وقفا علی طاعة رسول الله" (وقفا علی طاعته؛ المزار الکبیر: ۲۲۰)؛ ما هم همین کار را در رابطه با ایشان بکنیم، ما هم بگوییم: خدایا! خودمان را قرار می دهیم: "وقفا علی طاعة أمیرالمؤمنین"، "وقفا لأمیرالمؤمنین". یادمان باشد: عمل به "معرفت" و "اخلاص" است که جواب می دهد؛ لذا حالا که فرموده …
ادامه مطلب

نکته های علوی 32

  در بین صفات حسنای الهی، "علم" بالاترین صفت است. در دعای وارده در شب مبعث می خوانیم: "اللهم انی اسألک بالتجلی الأعظم فی هذه اللیلة"؛ وجود مبارک ایشان جلوه ی اعظم اعظم اعظم خدای متعال هستند که در شب مبعث به خواست خدای متعال، به ولایت خدای متعال، به نور "علم" جلوه می کنند. حقیقت همان تجلی اعظم رسول الله به رسالت و نبوتشان، "امیرالمؤمنین" هستند، صلوات الله علیهما …
ادامه مطلب

نکته های علوی31

و این مطلب در واقع عین همان فرمایش ایشان است که به عنوان جان کلام رسالت خودشان به امر خدای متعال در غدیر خم فرمودند: "من کنت مولاه فهذا علی مولاه" (تفسیر قمی1: 17۴ و تفسیر فرات: ۵7۴)؛ به هر کسی که من ولایت دارم، به هر کسی که من اولویت دارم -که بر همه خلایق ایشان اولویت دارند- این "علی" است که اولویت دارد. مقام نورانی رسول الله حقیقتی …
ادامه مطلب

نکته های علوی30

  در عید مبعث به چه دلیل افضل عبادات، افضل مستحبات، زیارت امیرالمؤمنین است؟ وجود مبارک امیرالمؤمنین صلوات الله علیه در عید مبعث چه شأنی دارند که برای توسل و استشفا باید درِ خانه ی ایشان رفت؟ در عید مبعث که رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم به رسالت مبعوث شده اند، در حوزه ی وجودی ایشان، امیرالمؤمنین چه شأنی دارند که در آن تجلی اعظم که …
ادامه مطلب

نکته های علوی29

امیرالمؤمنین حقا امیرالمؤمنین است و حقا که "لا سیف الا ذوالفقار و لا فتی الا علی"! (کافی1۵: 2۶9 ، امالی صدوق: 200) به سرعت منیت آدم را قلع و قمع می کنند و شخص را از خودش بی خود می کنند؛ علوی می کنند، احمدی می کنند، الهی می کنند؛ یاعلی. امیرالمؤمنین هم کوثر رسول الله است، هم ساقی کوثر است. قدر سوره "کوثر" را بدانید. مداومت به سوره کوثر …
ادامه مطلب

نکته های علوی28

  آن که به حضور احاطی حضرتش توجه می کند، فرصت را مغتنم می شمارد؛ به فرض وقتی بوی خوشی فضا را پر کرده باشد، آدم چه کار می کند؟ عمیقاً نفس می کشد که این بوی خوش را بیشتر ببلعد و در خودش فرو ببرد. حالا! سعی کنید حضور احاطی ایشان را با تنفس ببلعید و وجودتان را با این حقیقت عجین کنید؛ یعنی: "فقد استمسک بالعروة الوثقی" (بقره: …
ادامه مطلب

نکته های علوی27

  یکی از ثمرات عملی این باور که امیرالمؤمنین حقیقت گسترده در همه خلقت خدای متعال در دنیا و آخرت است این می شود: آن که محب ایشان است، آن که صداقت در محبت دارد، به این حضور محیطی و احاطی ایشان توجه می کند. بعد می فهمد چرا جهنمی ها در روز قیامت خواهند گفت: "یا حسرتا علی ما فرطت فی جنب الله"؛ (زمر: ۵۶)؛ آنها تازه آن روز …
ادامه مطلب

نکته های علوی26

عنوان   خلاصه اینکه: محب صادق امیرالمؤمنین، ایشان را در تمام مظاهر شریفشان دوست داشته و نسبت به تمام آنها اشتیاق دارد، و دشمنان ایشان را در تمام مظاهر پلیدشان دشمن داشته و نسبت به آنها اشمئزاز دارد. لذا آن که می گوید "یا علی"، ولی از زشتی ها -در هر صورتی که باشد- نفرت نمی کند و مشمئز نمی شود، یا احمق و جاهل است، یا ریاکار و منافق …
ادامه مطلب

نکته های علوی  25

  حاصل عملی و تربیتی این علم، این فهم و این بینش که: "هر دو عالم یک فروغ روی اوست"، این می شود که حقیقت منتشر در عالم که هر موجودی را موجود کرده، بود هر موجودی، بود هر خیری و برکتی، اولاً وجود مبارک امیرالمؤمنین است و بعد وراثتاً، نیابتاً و خلافتاً وجود مبارک ائمه علیهم السلام هستند تا وجود مقدس و مطهر صاحب الزّمان صلوات الله علیه. حاصل …
ادامه مطلب

نکته های علوی24

 و چنین است که بعد از وجود مقدس رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم هر چه هست، از دنیا و آخرت؛ از خوبان و خوبی ها جلوه ای از وجود مقدس امیر صلوات الله علیه است: دین رسول الله؛ آیین رسول الله؛ قبله رسول الله؛ سنت رسول الله؛ کتاب رسول الله؛ حقیقت همه ی اینها وجود مبارک و مقام نورانی امیرالمؤمنین صلوات الله علیه است. به این ترتیب …
ادامه مطلب