سفر در صفر 39

  سفر در صفر امیرالمومنین صلوات الله علیه پس از رحلت خاتم الانبیاء صلّی الله علیه و آله در کنار بدن مطهّر آن حضرت این گونه خدای را خواندند ، و حضرتش را تعریفی فرمودند ؛ که بیان از آن معنا هم هست که خدای را به جز رسول و امیر صلوات الله علیهما و آلهما ، و آن حضرت را به جز خدای متعال و امیر علیهما و آلهماالسلام …
ادامه مطلب

سفر در صفر 38

و کلام آخر درباره ی ایّامی که گذشت و ایّامی که در پیش است از امروز تا آخرین روز، اینکه: در تمام زیارت ها شرط قبولی عارف به حق بودنِ نسبت به وجودِ مبارکِ زيارت شونده از اهل بیت علیهم السّلام است که در تعریف آن فرموده اند: منظور واجب الاطاعه دانستن ایشان است.  توضیح این معنا آن است که زيارت شونده را ولیّ الله بدانی؛ یعنی او را در …
ادامه مطلب

سفر در صفر 37

و بعد از همه ی این حرف ها، فرموده اند که زیارت امام رضا علیه السّلام برترین زیارت هاست حتّی از زیارت امام حسین علیه السّلام و زائرین او برترین زائران در قیامت می باشند و بر این امر چنین دلیل آورده اند که امام رضا علیه السّلام را به جز خواصّ از شیعیان زیارت نمی کنند (کافی ٩ : ٣٣٥ از امام جواد علیه السّلام). یک معنا از این …
ادامه مطلب

سفر در صفر 36

جلوه ی حقیقت الاهیّه ی اهل بیت علیهم السّلام و یاد و محبّت آنان در دنیا و در میان مردمان از آینه ی امیرالمومنین و امام حسین و امام رضا و امام زمان صلوات الله علیهم اجمعین جلوه ی جانانه تری دارد جذبه ی مردمان به هر کدام از این حضرات طور خاصّی است و با این همه به امام رضا علیه السّلام طوری دیگرتر؛ تا آنجا که شیعیان مقیم …
ادامه مطلب

سفر در صفر 35

امیرالمومنین صلوات الله علیه پس از رحلت خاتم الانبیاء صلّی الله علیه و آله در کنار بدن مطهّر آن حضرت این گونه خدای را خواندند: الّلهمّ هذا اوَّلُ العَدَد و صاحِبُ الابَد خدایا ! این اولین عدد و صاحب ابدیّت است ؛ و نُورکَ الّذی قَهَرتَ بِه غَواسِقَ الظُّلَم و بَواسِقَ العَدَم ، نور تو است که به وسیله ی او بر تاریکی ها و ظلمت ها و نیستی طولانی …
ادامه مطلب

سفر در صفر 34

می گویند: روز عاشورا، نازدانه دامن بابا را گرفت: یا اَبَة رُدَّنا الی حَرم جَدِّنا! (بابا جان ما را به حرم بابا بزرگ برگردانید). آنان به حرم جدّشان برگردانیده شدند ولی آنجا چند سال قبل، ٨ روز بعداز اربعین، جدّشان را شهید کرده بودند و مادرشان روضه می خواند؛ مشتی از خاکِ مرقدِ مطهّرِ ایشان را بر دیدگان گذاشته، می فرمود: ماذا عَلَی المُشتَمّ تُربَة اَحمَد اَن لا یَشُمَّ مَدَی …
ادامه مطلب

سفر در صفر 33

آنچه که تمنّای وجود مبارک امام حسین علیه السّلام در کربلا بود؛ یعنی معرفت عُلیای خدای متعال و رسولش صلّی الله علیه وآله؛ معرفت بی واسطه ی غیر تا «اِرجِعی اِلی رَبِّک راضیَّه مرضیَّه فادخُلی فی عِبادی وادخُلی جَنَّتی»، همه در جلوه ی مبارک ایشان در عملکرد حضرتش در آنجا نیز بوده و آشکار شدند؛ همه ی آنها مراتب نورانی وجود مبارک خود آن حضرتند که خدای متعال آنها را …
ادامه مطلب

سفر در صفر 32

خاتونا! رقیّه جان! آیا بار امانت که آسمان نتوانست کشید، همان محبّت شما به بابا نبود؟!  خاتونا! رقیّه جان! آیا می شود از آن بالایِ بالایِ بالا به این پایینِ پایینِ پایین نگاهی بفرمایید ! نمی دانم به چه زبانی باید عرض کرد که قبول بفرمایید «معکم معکم لا مع غیرکم» و «خَلِّصنا مِن نارِ فِراقکم »! خاتونا! رقیّه جان! برای کمک به بردن ِزنجیرهای دست و پایتان غلامِ ترکِ …
ادامه مطلب

سفر در صفر 31

  دو خورشید رو به روی هم: عرض معرفت و محبّت امام زمان علیه السّلام به ساحت مقدسّه ی امام حسین علیه السّلام ؛ تو خود حدیثِ مفصّل بخوان از این مجمل (فرازهایی از زیارت ناحیه ی مقدسّه ی آن حضرت؛ بحارالانوار ٩٨ : ٢٣٧):  
ادامه مطلب

سفر در صفر 30

خاتونا! رقیّه جان! ٧٠ بار در دعایِ دستم «العفو» که شما را بی ادبانه صدا می زنم؛ آخر هیچ کلمه ای را زیبنده زیباییِ عظیمِ شما و محبّت و سوزِ شما نمی یابم. رفتار مؤدّبانه با شما –عُلیا حضرت دربار حسینی- همان است که شما با بابا کردید؛ محبّت را چنان هجّی کردید که از جان نازنین تان هیچ نماند. آخر شما آخرِ محبّت هستید؛ جانِ محبّت هستید و همه …
ادامه مطلب