نکته های رمضانی 55

    چنین کسی مشمول همان فرمایشی از امام حسین صلوات الله علیه خواهد شد که خطاب به اصحابشان فرمودند: من اصحابی بهتر از شما سراغ ندارم. و ما به میزانی که با وجود مبارک معصوم زندگی کنیم، صاحب عصمت خواهیم شد، صاحب رفعت خواهیم شد، صاحب معنا و حقیقت و معرفت خواهیم شد. و حال با توجه به اینکه در واقع حقیقت بهشت بنا به فرمایش رسول اکرم صلی …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی 54

  مخصوصاً اگر کسی حقیقت روزه را امام حسین علیه السلام یافته باشد، در تشنگی و گرسنگی این ایام هم امام حسین علیه السلام را یافته ، و حالا می خواهد افطار کند، می گویند با تربت امام حسین علیه السلام افطار کن؛ ببینید چه می شود؟! نورٌ علی نور می شود؛ یعنی:  دعایی که در آخر زیارت عاشورا هر زائری می کند که:" اللهم ارزقنا شفاعة الحسین یوم الورود"، …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی 53

  مطمئناً برای همه ی شما تجربه شده است که  غذای نذری روز عاشوراکه  روز مصیبت و عزای امام حسین علیه السلام است ، طعم و مزه ی خود امام حسین علیه السلام را می دهد. در هر حرمی که شما غذایی میل می کنید، طعم و مزه ی صاحب آن حرم را از طعام سفره او  می فهمید.  حالا خدای متعال به عنوان خروج از روزه، خروج از ایام …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی  52  

صائم در مواجهه با این اعمال و ایامی که برای او نورٌ علی نور بوده، پاک پاکیزه شده، حالا در این نفس پاک پاکیزه اولین چیزی که بعد از این همه نورانیت و طهارت می گویند واردش کن، تربت سیّد الشهداست؛ یعنی چه؟ تربتی که فرموده اند:  برای هر دردی دواست؛ فقط صحبت درد جسمانی نیست، بلکه: "لکلّ داء دواء" (فقه الرّضا: ۳۴۵) ؛ دوا برای هر دردی است؛ یعنی …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی 51

در ماه مبارک رمضان با توجه به کیفیت ایام و همین طور کیفیت عبادتی که در آن انجام شده  که آن عبارت است از روزه داشتن میباشد، خود صائم پاکِ پاکیزه می شود. ایامی که، عملی که حتی در آن نفس کشیدن عبادت است، خوابیدن عبادت است؛ یعنی: حتی نفس کشیدن و خوابیدن هم انسان را به یاد خدای متعال می اندازد و باعث تقرب به او می شود. حالا …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی 50   

عالی ترین پذیرایی در ضیافةالله، " زیارةالله " است.  همان طور که زیارت هرمعصومی زائر را منسوب به او می کند، "زیارةالله" نیز زائر را الهی می کند. معمول است که بعد از هر ضیافتی و در تعریف کردن آن به دیگران گفته می شود که در آن با چه خوردنی هایی پذیرایی شده بود و ما هم چه خوردیم. چه خوب است در روز های پایانی ضیافت الهی ما …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی   49

  در منطق آیات و روایات برای علم سه مرتبه قائل شده اند: اول: "علم الیقین"؛ مرتبه ای که در آن، شخص واقعِ مطلب را نه ذهناً، بلکه قلباً می فهمد. این فهم از قبیل دانستن اطلاعات راجع به معلوم نیست. دوم: "عین الیقین"؛ مرتبه ای که شخص، واقعِ مطلب و حقیقت آن را وجدان می کند. در این مرتبه شخص حضورِ حقیقتِ معلوم را در خود می یابد و …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی 48

  فرموده اند: " هر کس سوره ی قدر را نفهمیده باشد، از شفاعت ما بهره نخواهد برد." لازمه ی اول برخورداری از شفاعت، شناختن شفیع است واین سوره، شامل همه ی مقامات عالیه ی اهل بیت علیهم السلام و جامع آنها می باشد؛ پس: فهمیدن این سوره، نشانه از شناختن وجود مقدس آنان است. شاید در اینجا منظور از شفاعت، نه فقط شفاعت در بخشیده شدن گناهان، بلکه به …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی 47   

  " لیلةالقدر خیر من الف شهر" خبر از حکومت تیره ی غاصبین می دهد؛ در حالی که حکومت ملکوتی امام حسین و اهل بیت علیهم السلام در لیلةالقدر جلوه می کند و ملائکة الله به محضر آنان شرف یاب می شوند اما خلایق در صورت ظاهر، آن مالکیت و حاکمیت و سلطنت را نمی بینند؛ چون آنچه اتفاق می افتد در ملکوت عالم و پنهان از دیدگان مردمان است. …
ادامه مطلب

نکته های رمضانی 46

فرموده اند: "سوره ی قدر ، حکایت امام حسین علیه السلام است." پس: منظور از "هُ" در "اناأنزلناهُ" وجود مبارک امام حسین صلوات الله علیه و واقعه ی کربلا و نزول الهی ایشان در ساحت مقدس ولایت الهیه ی زهرای مرضیه است. مؤید این مطلب آیات آخر سوره فجر است: " یا أیها النفس المطمئنة ارجعی الی ربک راضیة مرضیة"( فجر: 27 و 28) منظور از نفس مطمئنه، وجود مبارک …
ادامه مطلب