راهی برای فهم سوره ی قدر
یکی از راه های فهم این سوره، مواظبت کردن به سوره ی قدر است، آن هم با محبت ساحت مقدسه ی صدیقه ی کبری سلام الله علیها که مقصود از «لیله» ایشان هستند. و اما آن کسانی که در موطن نفس ملکوتی ایشان نزول اجلال فرموده اند: انا انزلناه فی لیلة القدر:
که اگر بگویید قرآن است، درست است؛ اگر بگویید امیرالمؤمنین صلوات الله علیه است، درست است؛ و اگر بگویید امام حسین سلام الله علیه است، باز هم درست است؛ چون فرموده اند: «سوره قدر حکایت امام حسین علیه السلام است»؛ پس: ایشان هستند که در ساحت مقدسه ی خانم سلام الله علیها نزول اجلال فرموده اند.
لذا در ذیل آیه "ارجعی الی ربک راضیة مرضیه"؛ (فجر: 28)، فرموده اند: این آیه به امام حسین سلام الله علیه در گودی قتلگاه خطاب شده؛ (تفسیر قمی2: ۴22 ؛ از امام صادق علیه السلام)؛ پس: یک معنی آن چنین خواهد بود که: در حالی که ایشان در ساحت ملکوتی خانم سلام الله علیها مشرف هستند، در حصن حصین ولایت ایشان در امانند؛ "حتی مطلع الفجر"؛ تا زمانی که منتقم خون مقدس ایشان قیام فرمایند.
و از بهترین مواقع خواندن آن، در نماز بعنوان سوره در رکعت اول و در تعقیبات نماز بعد از حمد و توحید و آیة الکرسی است، که فرموده اند دعا بعد از آن مستجاب است.